Flashcard Yöntemi, Örnek Flashcardlar ve Quizlet

Flashcardlar ile İngilizce Kelime Nasıl Öğrenilir? Örnek Flashcardlar, Quizlet Nedir?


Hep söylerim, istediğim her şeyi yapmak için ihtiyacım olan tek şey haftada 10 gün, günde 36 saat. Ne yazık ki böyle bir imkanımız yok. Dolayısıyla bize verilen bu 24 saatlik süreyi en verimli şekilde değerlendirmek zorundayız. Bunun için de yapmamız gereken şey sanırım klasikleşmiş metodlardan uzaklaşıp, normalde belki 4 saatte yapacağımız şeyi pratik yöntemlerle daha kısa bir zaman dilimine sığdırmaya çalışmak. Aslında bunun için pek çok yöntem var ve gelişen teknolojiyle birlikte bu yöntemler her geçen gün artmakta. Ben bu yazımda öğrencilerimin ve öğretmen arkadaşlarımın sıklıkla dile getirdiği ''Kelime Ezberleme'' problemine değineceğim. 

Bildiğiniz üzere daha önce bununla ilgili Kelime Nasıl Ezberlenir başlığı altında bir yazı yazmıştım. Burada farklı yöntemlere değindim. Kelime ezberlerken telefonlarınıza indirip kolaylıkla kullanabileceğiniz Kelime Ezberleme Applicationları olduğu gibi, flashcard'larla da kelime öğrenmeniz mümkün. 

Flashcardların Avantajı Nedir?

YDS, YÖKDİL, YDT sınavlarına hazırlanan öğrencilerim sıklıkla bu metodu kullanıyorlar. Kelime aplikasyonlarıyla da var olan bilgilerini destekliyorlar. Ancak yaş grubu young learners'a indiğinde bu applicationları çocukların kullanması biraz daha zorlaşıyor tabii. Önce flashcard'ın ne olduğunu anlattıktan sonra ilerleyen kısımlarda YDS gibi sınavlara girecek öğrencilerim için benzer flashcardlar paylaşacağım ve yazımın en sonunda da young learners ile derse giren öğretmenlerimizin derslerinde kullanabilecekleri flashcardlar paylaşacağım. Zira bu eğitim fakültesinde sürekli sunum hazırlamak zorunda olmanın ve mataryel sıkıntısı yaşamanın ne kadar zor bir şey olduğunu bildiğim için, benim yaşadığım zorlukları hem öğretmen adaylarımızın hem de mesleğini icra eden meslektaşlarımızın yaşamasını istemem :) 

Flashcard Nedir? 



Flashcard, tek yüzünde ya da iki yüzünde bilgi içeren, küçük basit kartlardır. Bu kartların yüzlerinde öğrenilmesi hedeflenen bilgilere dair ipuçları ya da semboller yer almaktadır. Adı üzerinde, hatırlayabileceğiniz bilgilere dair beyninizde flash etkisi yaratan bu kartlar, sadece dil öğreniminde kelime kartları olarak değil aynı zamanda matematik, geometri formüllerinde ya da üniversitede almış olduğunuz bir dersin içeriğini kısa notlarla hatırlamada bile kullanılabilir.

Dil Öğreniminde Flash Kart Kullanımı:

Özellikle sınavlara hazırlanan öğrencilerimin sıklıkla başvurmuş olduğu bu yöntem, kelime öğreniminde de bizler için çok fayda sağlıyor. Öğrencilerini her hafta quiz yapan bir öğretmen olarak (başlarda bana çok kızıyorlar ama sonrasında hepsinden teşekkür mesajları alıyorum), flash kart yöntemi, hem yanında sürekli kitap taşımak istemeyenler için hem de ''tombala'' gibi hazırlamış oldukları flash kartları bir ''dondurma'' kutusuna atıp her gün oradan rastgele kelime çekerek bilgilerini taze tutmak isteyenler için gayet pratik ve etkili bir yöntem.

Öğrencilerimin hazırladıkları flash kartlardan birkaç örnek:





Hazır Flash Kartlar Var Mı?


Evet tabii ki piyasada birçok hazır flash kart bulunmakta. Onları temin ederek kelime çalışması yapabilirsiniz ancak ''hedef kelimeler''inizi eksik olduğunuz kelimelere göre düzenleyip kendiniz de bir flash kart koleksiyonu hazırlayabilirsiniz. Flash kartların en keyifli yanlarından biri de arkadaşlarınızla birlikte birbirinize sorarak, bildiklerinizi ve bilmediklerinizi ayırarak çalışabiliyor olmanız. 

Flashcard Uygulamaları:

YDS öğrencilerimin yaptığı gibi ''kartvizitçi''ye gidip, kartvizit boyutunda 5000 kağıt kestirip kendi flashcardlarınızı oluşturabileceğiniz gibi ''Yok hocam bununla mı uğraşacağım ben kaybederim onları'' diyenlerdenseniz Flashcard uygulamalarını da telefonlarınızdan kullanabilirsiniz. Bunlardan en yaygın olanı kuşkusuz Quizlet.

Quizlet Nedir?



iOS ve Android ortamlardan erişebileceğiniz, kartlarınıza ses ve görseller ekleyebileceğiniz Quizlet uygulaması, en geniş tanımıyla aslında bir flashcard uygulamasıdır. Burada oluşturduğunuz setleri arkadaşlarınızla paylaşabilir, arkadaşlarınızın ya da dünyanın herhangi bir ülkesinden birilerinin oluşturduğu setlere kolaylıkla erişebilirsiniz. Kullanması gayet kolay ve pratik bir uygulamadır. 

Şimdi sizlerle kendi tasarlamış olduğum, önümüzdeki sınavlarda mutlaka birkaç soru geleceğini düşündüğüm ''Coronavirus'' Flashcarlarını paylaşacağım. Umarım faydasını görürsünüz. 






Ve yazımın başında söz vermiş olduğum gibi Young Learners öğretmenlerinin ve öğretmen adaylarının kullanabilecekleri bazı flashcardlar:
















YORUMLAR

BLOGGER: 1
  1. Yine her zaman ki gibi çok faydalı bir yazı yazmışsınız. Bu zorlu süreçte hem pratik hem de severek ilerlememizi sağlıyorsunuz. Kelime ezberini bile seve seve yapar olduk sayenizde. Emeğinize,kaleminize sağlık Öznur hocam.

    YanıtlaSil

Ad

2019-nCoV,2,2020,2,akademik okuma,1,akut,1,akut güvendeyim,1,alan turing,1,app store,1,application,1,aranjman,1,benedict cumberbatch,1,bilim,2,BT,2,bulaşıcı hastalıklar,2,centralparkbeşlisi,1,centralparkjogger,1,confusing words,1,corona,2,corona virus,2,çin,2,deprem,1,dil ve düşünce,1,dizi,1,dizifilm,3,doğal afet,1,Egitim,4,Eğitim,7,elazığ,1,elt,1,elvispresley,1,english,8,english reading,1,enigma,1,etimoloji,1,felsefe,2,film,1,genelkultur,1,google play,1,güvendeyim,1,hazırlık,1,ielts,3,imdb,1,ingilizce,9,ingilizce kelime ezberleme,2,ingilizce okuma,2,ingilizcediyalog,2,ingilizcekelime,2,ingilizcekonuşma,3,ingilizcesunum,1,journey,1,kelime,4,kelime ezberi,1,korona,2,koronavirüs,2,kültür,9,language,1,languishing,1,memorize,1,memrise,1,movie,1,muzik,1,müzik,1,netflix,1,okuma,1,ottoman,1,pavarotti,1,presentation,1,psikoloji,1,reading,1,rise of empires: ottoman,1,Sağlık,2,sanat,2,schadenfreude,1,sel,1,tarih,2,teknoloji,1,the imitation game,1,toefl,3,travel,1,trip,1,trump,1,uygulama,1,virüs,1,vocabulary,4,whentheyseeus,1,yangın,1,yds,3,ydskelime,1,ydt,1,yksdil,1,yökdil,3,zekimüren,1,
ltr
item
Öznur Arslan Personal Blog: Flashcard Yöntemi, Örnek Flashcardlar ve Quizlet
Flashcard Yöntemi, Örnek Flashcardlar ve Quizlet
Flashcardlar ile İngilizce Kelime Nasıl Öğrenilir? Örnek Flashcardlar, Quizlet Nedir?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiXlnVfTWM79WdN8o65MjSIc9mR6kuznwR4szELjXkDsnfoK4T4EMZGNuE33kSMvE3b9vf8cU9K4SdJHkyoKa0Bb1cnCrdpdhV2izG5hHHXFDmnMlpmuuCLBZo8PF8QDEtzwXj60BBLj8X/w640-h452/Things+in+Space+Blue+Flashcard+Sheets+%25281%2529.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhiXlnVfTWM79WdN8o65MjSIc9mR6kuznwR4szELjXkDsnfoK4T4EMZGNuE33kSMvE3b9vf8cU9K4SdJHkyoKa0Bb1cnCrdpdhV2izG5hHHXFDmnMlpmuuCLBZo8PF8QDEtzwXj60BBLj8X/s72-w640-c-h452/Things+in+Space+Blue+Flashcard+Sheets+%25281%2529.png
Öznur Arslan Personal Blog
https://www.oznurarslan.com/2021/02/flashcard-yontemi-ornek-flashcardlar-ve.html
https://www.oznurarslan.com/
https://www.oznurarslan.com/
https://www.oznurarslan.com/2021/02/flashcard-yontemi-ornek-flashcardlar-ve.html
true
7942863130761486104
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Yazı Bulunamadı HEPSİNİ GÖRÜNTÜLE Devamını Oku Cevapla Cevaplamayı İptal Et Sil Yazan Ana Sayfa SAYFALAR YAYINLAR Hepsini Görüntüle SENİN İÇİN ÖNERİLER ETİKET ARŞİV ARA TÜM YAYINLAR İsteğe uygun yayın bulunamadı Ana Sayfaya Geri Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Paz Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Oca Şub Mar Nis Mayıs Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Yeni 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago 5 haftayı geçmiş Takipçiler Takip Et BU ÖZEL YAYIN KİLİTLİDİR ADIM 1: Bir sosyal medya hesabında paylaş ADIM 2: Sosyal medya hesabındaki linke tıkla Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Se. All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy İçerik Tablosu